9 september 2024

Jacques Delens krijgt belangrijke renovatieprojecten toegewezen in Anderlecht

De werkzaamheden die worden uitgevoerd in het Peterbospark, een wijk met sociale woningen in Anderlecht (Brussel), zijn gericht op het verbeteren van de levenskwaliteit van de bewoners.

Het Peterbospark in volle transformatie

Sinds 2017 zijn er verschillende renovaties gestart op de locatie van het Peterbospark in Anderlecht, waaronder de renovatie van verouderde gebouwen, de creatie van gezellige openbare ruimtes en de verbetering van de veiligheid. Het project, gefinancierd door regionale en lokale autoriteiten, omvat ook maatregelen om sociale inclusie en energiezuinigheid te bevorderen, zoals de installatie van zonnepanelen en de renovatie van verwarmingssystemen. Het doel is om het Peterbospark te transformeren tot een aangename, moderne en milieuvriendelijke buurt.

Meerdere contracten voor Jacques Delens

Jacques Delens heeft onlangs verschillende grote renovatiecontracten op deze locatie in Anderlecht binnengehaald. Een van deze projecten is de renovatie van het gebouw Peterbos 7, dat 96 woningen en drie commerciële ruimtes en conciërgeruimtes omvat. Dit acht verdiepingen tellende gebouw, dat gedeeltelijk leeg staat, zal grondig worden gerenoveerd, in opeenvolgende fasen.

Een ander groot project betreft de renovatie van het gebouw Peterbos 12. Dit 18 verdiepingen tellende gebouw, dat momenteel leeg staat, zal volledig worden hersteld. Het herbergt 64 woningen en een casco-ruimte, die ook opnieuw wordt ingericht.

Naast deze renovaties zal Jacques Delens verantwoordelijk zijn voor de transformatie van de voormalige parkeerplaats op de locatie in een sport- en gemeenschapscomplex. Dit project is bedoeld om de wijk nieuw leven in te blazen door een gemeenschapscentrum te creëren. Het complex zal een sportinfrastructuur van 2.400 m², ruimtes voor lokale verenigingen en een café-ontmoetingsruimte omvatten, en biedt zo een nieuwe ontmoetingsplek voor de bewoners van de wijk.